Snöpligt värre...

Idag har vi tävlat igen.

+2 två grader och ösregn var det när vi åkte hemifrån. Tempen gick upp till 3-4 grader... Men ösregnet fortsatte... Så absolut inget roligt tävlingsväder.

När vi skulle ut på förmiddagsrundan vände han i portdörren och ville gå in igen. Jag tvingade ut honom och han sittkissade och bajsade 2 meter efter... Sen ville han INTE gå något mer...

Vi gick in igen för att hämta grejerna... Då vägrade han följa med mig ut.... Han skulle jävlar i mig inte följa med någonstans, han skulle till soffan.

Så mina förhoppningar om att tävlingen skulle gå bra gick åt skogen. Vi hade ju siktat på LP1 idag... Men så blev det ju inte... Lite snöpligt men jag är ändå otroligt nöjd med hans prestation idag! Han HATAR regn och kyla...

Han vägrade sitta ordentligt, nollade läggandet... Men! Han klarade platsliggningen trots att planen nästan var en enda stor lervälling och ösregn! 

Vi lyckades skrapa ihop 144.5 poäng och en 4e plats - snöpligt som fan men vi tar nya tag. Som givet hade vi gjort en deal.. 1 cheeseburgare om han låg platsliggningen och 1 cheeseburgare om han skrapade ihop minst 160 poäng... Så han fick bara en cheese på vägen hem....(även om han egentligen var värd 2 för regnets skull)...

Så här såg jag ut när vi kom hem...
Platsläggande: 9.5. Dubbelkommando.
Tandvisning: 10.
Linförighet: 9. Något före i position.
Läggande: 0. Sitter...
Inkallande: 9. Sitter inte helt..
Ställande: 9. Svårt att sitta.
Apportering: 7. Lös i munnen.(Återigen tramsar han med apporteringen, han gjorde det klockren utan trams precis utanför planen, men började gäspa och flamsa på plan)
Hopp över hinder: 0. Jag satte honom lite för långt bort när han sen tog sats såg det ut som han halkade och då tog han avstamp på hindret. Så det var helt mitt fel.
Helhetsintryck: 9 . Känslig för väder...

Tacka fan för det!!!

144.5 poäng och en 4e plats.

Älskade lilla Stinky! Film kommer nedan på vårt regnspektakel!

Tack världens bästa klack! Sara, Lotta, Carin, Ellie och Fredrik för att ni stod ut i regnet!En sväng till rastisen i Sickla..

Ja, de blev en runda med hundarna när husse kom hem.. En sväng till rastisen i Sickla. Föredrar ju skogen, men den är inte alltid tillgänglig.. Var helt genomsvettig när vi kom hem. Syra fick träna på att gå fint i koppel.. Väldigt jobbigt men hon skötte sig bra. Nu sover de i en snarkhög så alla är nöjda..

Snorigt värre..men klickerkreativiteten spirar i alla fall.

Herrejösses vad jag snorar. Och nu har det ändå lugnat ner sig..

Har precis klickat båda hundarna. Syra fick apportering och kontakt och grunder till fritt följ.

Goliat fick markera spårpinne och kryp.. Han börjar krypa riktigt fint nu min lilla ål. Körde även en omgång nostarget med honom. Ska köra in framförgåendet på honom tänkte jag. Så nu har jag tillverkat en nostarget som vi kan använda ute..Tog ett gammalt grillspett som jag hittade i lådan (de andra spetten har jag använt till att göra spårflaggor av.. Hahaha... Sydde på en bit musmatta på pinnen.. Blev ganska bra. Ska se om vi kan testa den lite senare ute idag.Igår gjorde jag inte många knop. Klickade hundarna lite men mest låg jag under täcket i soffan. Febern verkar i alla fall vara på nergång. Ska ta en kort sväng med weilern nu så jag får lite frisk luft i lungorna.. Så himla fint höstväder ute. Skulle vilja gå en riktig långpromenad med hela familjen och kameran, men eftersom jag knappt tar mig runt långa kvartersrundan så känns det inte så aktuellt. Kanske i morgon om febern gått ner helt..

Goliat hade sin agena klar för igår kväll..Tigga... Han hälsar att han egentligen är mycket väluppfostrad men att gratängen jag gjort var så god...så han var tvungen att vara i närheten...MEN JAG DÅ!!!

Haha...

Nu blir det en weilerrunda...

Det var inte igår...

Nej, det var verkligen inte igår jag bloggade.. Tiden har inte riktigt räckt till. Har ju bytt tjänst på jobbet med nya arbetstider som resultat av detta. Har heller inte kunnat göra sådär kalasmycket med hundarna på grund av knäet. Som nu är på riktigt bra bättringsväg. Men då blir man ju såklart sjuk istället. Jag sällar mig i till skaran med feber, ont i halsen och en stor röd näsa. I förrgår snöt jag slut på 6 paket engångsnäsdukar... Det är 10 i varje paket... Snoken är ju nästan helt uppsliten av allt snorande och snytande.. Öronen och bihålorna pulserar i takt..

Orkar knappt ens gå runt kvarteret med hundarna. Tar ut dem en och en och sen får man vila en stund mellan varje och är helt sjöblöt när man kommer in igen.

Syra kommer börja löpa inom en mycket snart framtid och hon har riktigt PMS humör nu. Döv ute, lukta och kissa överallt, blåsa upp sig mot andra hundar och stirra ut andra människor.. Jodå, hon är riktigt trevlig nu den där weilern...

Var ju hos Sussanne på Djurakuten med Goliat och hans allergi och hon tyckte vi skulle testa att justera medicindosen och ta bort den ena medicinen. Detta fungerade inte alls så Goliat är lite sämre i allergin och markerar på ena framtassen. Han är lite röd och svullen mellan tårna. Vi har gått tillbaks till gamla medicineringen och hoppas vi får styr på det igen. Men han haltar mindre idag så det verkar gå åt rätt håll.
Han var dock mycket upprörd över att han åkte på ett Malaseb-bad..I övrigt har det inte hänt så mycket. Har varit sjuk sedan förra veckan...

I onsdags var vi på klubben.. Syra fick kontaktövningar. Och Goliat fick träna hopp och framförgående.

Idag har jag kört apportering på Syra... Nu börjar poletten ramla ner... Så roligt! Goliat har fått köra metallapport och kryp och markering av spårpinne.
Han kryper så fint i fotposition, lilla slamkryparen!

Vi hade ju tänkt tävla nästa lördag, men jag mitt dumma nöt... Har lyckats blanda ihop referensummerna och betala 2 gånger till samma tävling verkar det som.. Det var ju smart. har i alla fall mailat arrangörerna nu så jag hoppas vi får vara med nästa vecka. Annars så får vi ta det senare. Det är som det är..

Nu ska jag bädda ner mig i soffan med hundarna. Är helt sänkt.. Hur fan kan man ha så mycket snor? Var kommer all ifrån?

Nåja, nu ska jag beställa lite saker från Jami Hundsport till mig och Lotta.  Roligt att beställa från nätet, är som julafton när man får paketen sen.. Hahaha... Var nere och hämtade 2 nya kampisar till hundarna innan.
Goliat ÄLSKADE dem.. Han som inte brukar tycka om att kampa alls i vanliga fall älskade Nylcotkampisarna! Så roligt..

Nåja.. Dags för nässpray och att vila...

Hej svejs...

RSS 2.0