Så gick det...

Idag bar det som sagt av till Södra Djursjukhuset för damen. Röntgen och vaccinering stod på schemat...
Vi mötte upp Lotta - Djävulsuppfödaren och checkade in oss.

Syramyra fick en spruta lugnande och strax blev hon vinglig på benen. Vi lade henne på röntgenbordet och väntade på att hon skulle somna ordentligt och det gjorde hon med besked. Hon snarkade så det stod härliga till...

Efter att ha blivit fotograferad i en massa roliga vinklar så fick hon sin uppvakningsspruta och sitt årliga vaccin.

Sen väntade vi på att damen skulle komma på benen igen. Vingligt var det men det gick bra. Tog sedan farväl av Lotta och så åkte vi till Sea Hund och katt och botaniserade lite och pratade med Mia som jobbar där. Alltid trevligt att komma dit. Sen åkte vi hemåt men stannade till på hästaffären och köpte lite nyponpulver till hundarna.
Sen vi kom hem har hon legat däckad. Varit lite orolig när jag gått från rummet och gnytt lite och ser allmänt kränkt ut.
Vi skulle ju åkt på kalas, men Anders fick åka själv. Har inte hjärta att lämna den lilla flisan.. Hon verkar inte må så bra. Hon fick lite käk nu vid 19 och åt med hyfsad aptip. Lade av en jätterap - tack för maten matte - och sen vaggade hon upp i soffan igen och lade sig tillrätta...

Vänster armbåge:
Höger armbågeHöfterna

Så trött.... Orkar inte hålla emot...Gick inte....
Jag är så snigg....

Allt för oss.. Nu ska vi gosa ner oss i soffan alla tre... Weilern vill ha magkli...

Röntgen...

Nu har vi precis kommit in från vår morgonrunda i ösregnet. Hundarna var inte så jättenöjda med vädret och var ganska loja ute. Vi tog en ganska bra runda på ca 45 minuter med fokus (på Syra) att man ska sköta sig i kopplet. Gick riktigt bra. Är de lite småsega och trötta när de kommer in då efter rundan? Nej nej, det kan man ju inte vara. Efter torkningen ska det tydligen velodromrejsas runt i hela lägenheten... Väldigt viktigt.. Jag kan ju bara säga att jag inte höll med. Speciellt inte när Syra försökte preja mig och mitt onda knä för att sno tag i Goliats bakben för att fälla honom...

Nu ska jag göra lite frukost och sen hoppa in i duschen. Goliat ska också få lite käk. Syra däremot får vänta. För direkt jag är klar bär det av till Södra Djursjukhuset där vi ska möta upp Djävulsuppfödaren för HD/ED röntgen och vaccination. Ska be dem klippa klorna också när hon ändå sover.. Hehehe....

Kameran är laddad och pärmen redo.
Ska se om jag kan hinna med en tur till Sea Hund och Katt också. Vet inte vad jag ska ha men något behöver man alltid.

När allt är klart så bär det av hemåt igen för rastning. Ikväll ska vi på husvisning och sen på kalas.
Husse tyckte jag skulle ha maten på bordet när han kom hem så det bara skulle vara att äta och sen dra direkt...
Som den husmor jag är (Sara ;)) så har jag ju redan förberett allting. Potatisen är redan kokta, den ska bara delas och stuvas.. Blir kallrökt lax och dillstuvad potatis som bjuds ikväll nämligen.

Nu till kylen för att rota reda på något ätbart... Hejs svejs från oss!

Syra har stenkoll på allt som rör sig utanför.... Goliat han har stenkoll på kylen...Goliat och jag har tävlat..

Idag bar det av till Nynäshamns BK för Lydnadstävling för mig och Stinky. Så glad och stolt matte! Vi lade även platsen som vi avstått från de andra tävlingarna och fick full pott på den. Så skönt och äntligen fick vi en bra upplevelse och känsla för platsliggningen.

Vi tog hem 2a platsen med ett förstapris och 188 poäng. Vinnaren fick 188.5 poäng...

Jättegrattis till Mona och Mallefnutten Blackie som kom på 3e plats med (tror jag) 185.5 poäng..

Våra poäng:

Platsliggning: 10.
Tandvisning: 10.
Linförighet: 9. (Före i språngmarsch)
Läggande: 8.5. (Tar något steg)
Inkallning: 10.
Ställande: 9. (Går före i transporten, bra ställande.)
Apportering: 10 (Kolla på filmen, han gäspar med apporten i munnen utan att tappa den....)
Hopp: 9. (Hoppar med tassarna på föraren)
Helhet: 10.

Totalt 188 poäng.

Här är filmen på vårt spektakel!
Tack Lotta och gubbe (förlåt, är urdålig på att komma ihåg namn) för pepp och filmning.. Kan hälsa honom att Goliat förorenade bilen hela vägen hem också med sina ångor...)

Här är filmen i alla fall! Denna karamellen kommer suga på ett tag... Fram tills nästa tävling i Ågesta den 9 oktober..
Mångsysslardag..

Idag har vi varit ganska produktiva. Husse har klippt gräset, vår tur enligt föreningens lista. Och han har även dammsugat inne och städat trapphusen och nu varit nere och hyrt kvällens underhållning.
Jag har tagit hand om disken, frukosten, doggarna och handlat käk och fejat i köket och lagt in årets gurkor.

Goliat tyckte att han också skulle ta hand om min frukost....Men jag höll inte med... Han fick dock sin egen frukost bestående av vitkål, paprika, torrfoder, MSM och Viacutan och rapsolja... Han klagade inte på det... Han snodde även en av pepparrotsbitarna som ramlade ner på golvet som jag skulle ha till inläggningen av gurkorna. Inte klok den där hunden!

Som sagt... Gurkor blev det också idag. De ska stå till sig 2-3 veckor innan de är klara för att äta.. Så smarriga!
Nästan så att man kan äta dem som snacks..

Vi har också hunnit med en runda på klubben..
Goliat fick träna rutan. Ställanden, hopp - sitt - hopp, hopp - apport. Linförighet och platsliggning.

Syra, den lilla ärthjärnan fick kontaktövningar och inkallning. Hon är så luktig just nu så det finns inte. Varenda kvadratmillimeter ska undersökas. Men vi fick till det ganska bra ändå till slut. Med lite kampskinn och squeekieball och korvbitar kan det mesta lösas. Vi hade en mysig eftermiddag och avslutade med ett riktigt weilermys på planen och kliade magen så det stod härliga till..

Nu står kvällens middag i ugnen och myser. Det blir ugnsstekt kyckling, rödkål, potatis, sås och svartvinbärsgelé. Söndagsmiddag på en lördag. Sen blir det filmtajm i soffan. Hundarna har fått varsett tuggben som de tuggar på..eller ja, Syra alternerar mellan det och husses gamla strumpor hon hittade.. Riktig strumpkleptoweiler det där... Fattar inte att det kan vara så gott att tugga på strumpor...
Nåja, inte bara hon som är lite koko. Hennes kära bror Lux hade tydligen läst hela Biltemas katalog häromdagen... Haha!

Nu ska vi rodda lite mer i köket...

Så här såg täcket ut igår när Syra var klar med det....
Weiler weiler weiler....och kosttillskott...

Den där weilern kommer driva mig till vansinne. Husse ska in och jobba extra i natt för de har massor med folk borta.
Så när vi kom hem efter vår korthandling ställde jag mig och fejade i köket medan husse gick och lade sig och vila med weilern i sovrummet. Han vaknar till och jag hör att han är "hyfsat" arg..... Då har weilern legat och tuggat sönder mitt täcke i godan ro........ 

Förra veckan var det väggen hon gav sig på.... Så tröttsam............ Blocket nästa?

--------------------

Syra har ju fått Animacare Flex som tillskott under hela sin uppväxt. Började med det när hon stukade ena framtassen under en skogstur. Körde Metacam ett par dagar och så Animacare Flex. Äter ju själv ett liknande tillskott för människor efter att jag bröt foten. Och den är i stort sett besvärsfri nu.
Fick tips av Lux matte om MSM och läste på. Och har nu börjat ge Goliat det. Han får även Viacutan i maten. Sen vi började med MSM har hans furunkler försvunnit, även om de inte varit mycket har det hela tiden funnits tendenser. Men nu är de alltså helt borta.

Hittade dock Standardt "Led och Brosk" idag på djuraffären som bland annat innehåller MSM, Glucosamin och Kondriotin. Slog till direkt på en stor burk till Syra. Allt i ett, så bra!

När Goliats MSM är slut ska jag även köra in honom Standardt Immun + som även det innehåller MSM och en massa andra bra ämnen för immunförsvaret.

Skönt med alltiettlösningar.

Nu ska vi hålla kväll. Weilern är benådad från sin timeout (ja, hon åkte på en till när vi skulle äta middag då hon försökte sno min grillade entrecoteskiva från tallriken...)

På tur med bästisten Gibson!

Idag åkte vi till Tullinge och spårade. Gibson, Syra, Goliat, Sara och jag. Full bil med andra ord.

Färden gick till F18 i Tullinge. Började med att lägga spår åt de små och alla skötte sig bra. Goliat hade lite problem eftersom det var vildkatt som satt i spåret och hade mumsat i sig allt gotte på de första 10 metrarna. Har var mer inställd på att jaga katt än att spåra, men till slut löste han det bra. Han fick ett spår med en vinkel och förutom katten så gick det kanonbra.

Syra var riktigt het på gröten. Hon fick ett spår med 2 vinklar och som hon jobbade. Första vinkeln tog hon som ingenting. Nosen sitter fan klistrad mot marken när hon är igång. Tror att katten även varit i hennes spår eftersom det var spår som korsade och det var det inte när jag gick där och det fanns inget gotte kvar i andra vinkeln. Men hon redde ut det också...

Gibban fick rakspår och fattade fort galoppen och spårade jättefint.

Blev lite bilder också.. De kommer här.. Men bara på Gibban och Syra..

Allt för idag...

Nu blir det till att ha fredagsmys!

En har redan börjat... Hon är dyngtrött...Seg dag...

Vet inte om det är vädret för både hundarna och jag är toksega. Ut på rastrunda i morse, sen tuggade de på sina märgben de fick igår.. Men mest har de legat och snarkat i en stor hög...och så klart, tiggt av min frukost.

Snart är det dags för en vända till med doggarna, om jag får med dem ut.. Regnet öser nämligen ner och varken Syra eller Goliat är imponerade av den sortens väder. Kollade väderleksrapporten och det ska tydligen vara regn på söndag. Hoppas molnen vänder för att tävla i ösregn är i så våldsamt kul.. Men vi får väl se vad som händer. Tävla ska vi i alla fall göra, men det är som sagt trevligare om det är uppehåll i alla fall.

Nu blir det lite soffmys ett tag och sen ut en vända till med doggarna innan jobbet och förbereda en matlåda. Går av skiftvändan i natt och sen är jag "ledig" 19 dagar. På onsdag ska jag nämligen operera knäet så då blir jag borta några dagar extra från jobbet och sen har jag arbetstidsförkortning. Därav den långa "ledigheten".

Och just det, köpte kalkonfötter till husse som han skull lägga i paket till Syra... Blev inget paket...Hahaha, men nog fick de kalkonfötter....

Allt för idag, hörs en annan dag.


Hipp hurra för weilern idag!

Eller snarare igår.... Men eftersom jag inte sovit ännu är det fortfarande tisdag i min värld.

24/8 fyllde alltså lilla SyraMyraLinfrö 1 år tillsammans med resten av sin syskon i Dexline's L-Kull. Stort grattis!
Av mig fick hon extra mycket färskfoder med lite grädde på till frukost, senare ett baconben och en dentastick.

Husse hade glömt att hans lilla weiler fyllde år och hade synnerligen dåligt samvete. Därav den fina middagen på torrfoder (eftersom jag gett henne allt färskfoder till frukost) med gräddfil, kaviar och några korvbitar. Överst på skapelsen - ett fryst hallon... Husses kulinariska uppfinningsrikedom imponerade stort på både mig och hundarna... Fick en rapport på jobbet och att det glufsades så det stod härliga till.

Husse hade dock fortfarande dåligt samvete över att han glömt bort sin weilers födelsedag och ålade mig att köpa paket till henne i morgon. Frågade varför det just skulle vara paket, men fick bara svaret att det var otroligt viktigt med paket. Jag undrade om det dög med en ny säck torrfoder och några förpackningar med färskfoder eftersom den lilla spättan äter oss ur huset, men se det dög inte. Paket ska hon tydligen ha... Vet inte om det är paketet i sig som är viktigt eller om det är det som är i paketet. Men det får tiden utvisa... Det kan bli något rosa... Hehehe...

Så i morgon bär det av på handletur. Det ska införskaffas mat till både de två och fyrbenta varelserna i hemmet.
Listan är skriven och klockan är satt på alarm.
Blir en rask rastrunda med hundarna i morgon förmiddag när jag vaknat och sedan är det dag för Operation Storhandling. Diverse matvarubutiker ska besökas, minst två zooaffärer och även två Apotek (för det är ju svårt att ha hela sortimentet hemma..) Hundarnas Viacutan är slut, därav den vilda jakten på Apotek som tillhandahåller detta. Även hälsokostaffären ska besökas samt även en intressant affär som säljer arbetskläder...och som även tillhandahåller mina rosa öronproppar...

Nu ska jag försöka släpa ut mina hundar på en nattkiss, men de verkar synnerligen omotiverade för en sådan aktivitet. Goliat ligger utfläkt på rygg i fåtöljen och snarkar med öppen mun och Syra har vräker sig i soffan bäst hon kan. Hade ingen aning om hur lång en Rottweiler kunde bli, men tydligen väldigt väldigt lång.....Lite dålig uppdatering...

Som ni märker är inte uppdatering min starkaste sida, men här kommer i alla fall ett inlägg. Jobbat sedan onsdags kväll så det har inte blivit så mycket gjort egentligen. Långisar med hundarna & S. och Gibbot.
De har fått sig några omgångar med lydnad och Syra har fått spåra.. Damens lilla nos går inte av för hackor och den behöver användas så det lutar åt att vi åker och lägger ett litet spår i eftermiddag också. Lydnaden börjar gå bättre för hennes del också, men just nu händer det så mycket i hennes lilla huvud att minsta lilla sak blir till en stor störning. Men det är bara att gneta vidare. Röntgentid för damen är bokad, så den 30 augusti bär det av för HD och ED röntgen, vaccination samt pedikyr.

Goliat har fått börja lära in Apellen och LK2. Vi har tävling i LK1 på söndag så håll tummar och tassar för oss. Ska se om jag kan få med någon som kan filma spektaklet. Annars kommer det komma upp resultatlista här senare.

Nu blir det till att äta lite frukost (vaknade för ca 45 minuter sedan) och sedan packa i ordning lite gotte och åka och spåra med de små fyrbenta. Goliat slipper ju inte undan han heller, hans lilla nos ska också få jobba lite.
Sen några småärenden. Som att hämta upp öronproppar så att jag kan få min skönhetssömn och köpa lite mer färskfoder åt de små fyrbenta.

Nu till dagens göromål!
Förhoppningsvis ser det ut så är senare ikväll efter att damen fått sin aktivering....

Då ska vi se om det funkar...

Nu börjar det hända saker här och det var väl på tiden. Tar nog ett tag till innan jag fått allt som jag vill ha det. Men det börjar likna något i alla fall...

Här kommer ni kunna följa oss och vår träning. Mina fotoexpeditioner och vad jag brukar laga för mat.. Allt i ett eller vad man ska säga.

Kommer som sagt ta ett tag, så vill ni läsa om "hunderiet" så finns vi även på brukshundar.org ett tag till.


RSS 2.0